Новини > "Жълти стотинки"-Деца помагат на деца
 • 12/03/2019 - "Жълти стотинки"-Деца помагат на деца  В „МБАЛ - Хасково” АД се откри благотворителната акция „Жълти стотинки” – Деца помагат на деца. Кампанията се провежда вече дванадесета година, като всяка година се избира град-столица на акцията. За 2019 година е избрано Детско отделение при „МБАЛ - Хасково” АД.

    Пункт за събиране на средства има в Детско отделение и Администрация при „МБАЛ-Хасково”АД.

  Инициативата е подкрепена и от Областният управител на област Хасково. В сградата на Областна Администрация също ще има поставена кутия за набиране на средства. 

   Събраната сума през миналата година е 62 876,09 лв.

   Детско отделение на болницата се нуждаe от закуването на медицинска апаратура и други консумативи.

  Надсловът ,,Деца помагат на деца” е същината на акцията – стотинките идват именно от децата. Всяко дете участва, като в специална, направена лично от него касичка, събира монети, с които да помогне на друго дете и да върне усмивката на лицето му. Предавайки стотинките, всяко дете прави добро и връща здравето в живота на друго дете, негов приятел, посява семе на милосърдие и чистосърдечност. Стойността на жълтата монета, малкият жест, това е, което е истинското – чрез него и детето, и възрастните могат да сътворят красота, да видят как добрината се разтваря, действа и прави много деца щастливи. Вече традиционно в акцията участват цели детски градини и класове от училища.

  Кампанията стартира през 2008 г. със събрани 4100 лв. Всяка година събраните средства се увеличават, като през миналата година, достигнаха 62 876,09 лв. С тях бе закупена апаратура за клиниката по неонатология към УМБАЛ “Проф. Д-р Стоян Киркович” – АД в Стара Загора и за Клиниката по Детска хирургия.

  Акцията „Жълти стотинки” – Деца помагат на деца е вдъхновена от едноименната френска кампанияна Госпожа Бернадет Ширак – „Pieces jaunes“ и се координира от Сдружение „Съзидание 2012”. Информация и новини за пунктовете за предаване на събраните стотинки се публикуват във фейсбук страницата й Жълти Стотинки и на сайта stotinkite.com.

  Средства се събират през цялата година. Могат да се предават на целогодишните пунктове в градовете, в които има такива, както и по време на големите ни акции на 1 юни – Деня на детето и 6 декември – Деня на Свети Николай Чудотворец. Те могат да бъдат превеждани по всяко време и директно по сметката на Сдружение „Съзидание 2012” в Банка ДСК, IBAN BG50STSA93000014652592, BIC STSABGSF.

  Повече подробности за кампанията на  http://stotinkite.com/ или https://www.facebook.com/jultistotinki/  Назад към новините


Още новини
Лекар-специализант по Хирургия

"МБАЛ Хасково" АД обявява свободно место за лекар-специализант по Хирургия от 01.08.2019г.

Честит Рамазан Байрам!

 Уважаеми  мюсюлмани,

...
Акция "Жълти стотинки"

Мили приятели на акция Жълти стотинки - Деца помагат на деца и на Хасково,

МБАЛ - ХАСКОВО 2019 | Сайтът е създаден от ЕСКОМ ООД