Новини > "Жълти стотинки"-Деца помагат на деца
 • 12/03/2019 - "Жълти стотинки"-Деца помагат на деца  В „МБАЛ - Хасково” АД се откри благотворителната акция „Жълти стотинки” – Деца помагат на деца. Кампанията се провежда вече дванадесета година, като всяка година се избира град-столица на акцията. За 2019 година е избрано Детско отделение при „МБАЛ - Хасково” АД.

    Пункт за събиране на средства има в Детско отделение и Администрация при „МБАЛ-Хасково”АД.

  Инициативата е подкрепена и от Областният управител на област Хасково. В сградата на Областна Администрация също ще има поставена кутия за набиране на средства. 

   Събраната сума през миналата година е 62 876,09 лв.

   Детско отделение на болницата се нуждаe от закуването на медицинска апаратура и други консумативи.

  Надсловът ,,Деца помагат на деца” е същината на акцията – стотинките идват именно от децата. Всяко дете участва, като в специална, направена лично от него касичка, събира монети, с които да помогне на друго дете и да върне усмивката на лицето му. Предавайки стотинките, всяко дете прави добро и връща здравето в живота на друго дете, негов приятел, посява семе на милосърдие и чистосърдечност. Стойността на жълтата монета, малкият жест, това е, което е истинското – чрез него и детето, и възрастните могат да сътворят красота, да видят как добрината се разтваря, действа и прави много деца щастливи. Вече традиционно в акцията участват цели детски градини и класове от училища.

  Кампанията стартира през 2008 г. със събрани 4100 лв. Всяка година събраните средства се увеличават, като през миналата година, достигнаха 62 876,09 лв. С тях бе закупена апаратура за клиниката по неонатология към УМБАЛ “Проф. Д-р Стоян Киркович” – АД в Стара Загора и за Клиниката по Детска хирургия.

  Акцията „Жълти стотинки” – Деца помагат на деца е вдъхновена от едноименната френска кампанияна Госпожа Бернадет Ширак – „Pieces jaunes“ и се координира от Сдружение „Съзидание 2012”. Информация и новини за пунктовете за предаване на събраните стотинки се публикуват във фейсбук страницата й Жълти Стотинки и на сайта stotinkite.com.

  Средства се събират през цялата година. Могат да се предават на целогодишните пунктове в градовете, в които има такива, както и по време на големите ни акции на 1 юни – Деня на детето и 6 декември – Деня на Свети Николай Чудотворец. Те могат да бъдат превеждани по всяко време и директно по сметката на Сдружение „Съзидание 2012” в Банка ДСК, IBAN BG50STSA93000014652592, BIC STSABGSF.

  Повече подробности за кампанията на  http://stotinkite.com/ или https://www.facebook.com/jultistotinki/  Назад към новините


Още новини
Благотворителна изложба "Лица от Деца"

Благотворителна изложба "Лица от Деца" на децата от Детската крадина по изкуствата в...

Благодарсвено писмо до екипа на Неврохирургично отделение

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

На фона на негативната картинка, отразяваща...

Светли Великденски празници!

Уважаеми колеги и здравни работници,

 

Радостен съм...

МБАЛ - ХАСКОВО 2019 | Сайтът е създаден от ЕСКОМ ООД