Новини > Във връзка с кампанията за Борба с Диабета „МБАЛ - Хасково” АД организира измерване на кръвна захар при Диабет и бременност
 • 21/11/2019 - Във връзка с кампанията за Борба с Диабета „МБАЛ - Хасково” АД организира измерване на кръвна захар при Диабет и бременност  Измерването на кръвна захар ще се извършва след предварително записан час  в „МБАЛ- Хасково” АД на тел: 038/ 606 732 в дните от 21, 22, 25 ноември от 10 ч. до 12 ч.

  Измерването на кръвната захар  ще се провежда в Диабетния център в Първо вътрешно отделение при „ МБАЛ- Хасково” АД в дните от 26 ноември до 29 ноември ще се измерват нивата кръвна захар чрез глюкомери.

  По време на бременност може да развиете високи нива на кръвна захар , дори ако никога досега  не сте имали диабет. Една от причините за гестационен диабет, че хормоните отделяни от плацентата, които помагат на бебето да расте, пречат на инсулина да работи правилно в тялото на майката. Това се нарича „инсулинова резистентност“. Гестационният диабет се развива, когато тялото на майката не може да произвежда достатъчно инсулин за допълнителните нужди по време на бременност. Високите нива на кръвна захар се предават от кръвта на майката в кръвта на бебето. Тялото на бебето реагира, като произвежда повече инсулин, който доставя повече захар и по този начин повече енергия. Раждането с високи нива на инсулин е рисков фактор за затлъстяване в детска възраст и за диабет тип 2 в зряла възраст.

  Важно е да проверявате кръвната си захар по време на гестационния диабет, за да предотвратите негативните последици, трябва да поддържате нивата на кръвна захар в здравословни граници. Жените, които са имали гестационен диабет са изложени на риск от развитие на диабет тип 2 по-късно в живота.

  Рискови фактори за развитието на Захарен диабет тип 2 при бременност са:

  • Пациентки с наднормено тегло преди бременност,
  • С фамилна анамнеза за диабет,
  • Поликистоза на яйчниците.


  Назад към новините


Още новини
Медиците от МБАЛ-Хасково благодарят на отговорните граждани, че си остават у дома!

Медиците от МБАЛ-Хасково благодарят на отговорните граждани, че си остават у дома! Пазете себе...

Ръководството на МБАЛ-Хасково АД благодари на всички граждани и фирми за подкрепата и направените дарения!

Банкова сметка на МБАЛ-Хасково АД за набиране на парични средства.

Банкова сметка на МБАЛ-Хасково АД за набиране на парични средства, които ще бъдат изразходвани...

МБАЛ - ХАСКОВО 2020 | Сайтът е създаден от ЕСКОМ ООД