Новини > Здравно-консултативният център за майчино и детско здраве (ЗКЦ) на територията на МБАЛ Хасково АД
 • 10/01/2022 - Здравно-консултативният център за майчино и детско здраве (ЗКЦ) на територията на МБАЛ Хасково АД  Здравно-консултативният център за майчино и детско здраве (ЗКЦ) на територията на МБАЛ Хасково АД продължава своята дейност с нов програмен период 2021 – 2030 г.

  В Здравно-консултативния център за майчино и детско здраве се осигурява комплексно обслужване за бременни жени, родилки и деца, включващо:

  • здравно-информационни, здравно-обучителни, логистични и координационни дейности за деца с увреждания, деца с хронични заболявания, недоносени деца, родилки и бременни в хода на тяхното болнично лечение и/или амбулаторно проследяване;
  • здравно-консултативни и медико-социални дейности (специализирани консултации от медицински и немедицински специалисти, медицинска и психо-социална рехабилитация, превенция на изоставяне на деца) за родилки и бременни, деца с увреждания, деца с хронични заболявания, и недоносени деца на място в ЗКЦ или в дома.

  Дейностите в ЗКЦ са извън обхвата на задължителното здравно осигуряване и не подлежат на финансиране от НЗОК. Специализираните медицински консултации и медицинската рехабилитация на здравноосигурените пациенти се извършват след изчерпване на диагностично-терапевтичните възможности в обхвата на задължителното здравно осигуряване.
  Услугите, предлагани в Здравно-консултативния център се предоставят от квалифицирани медицински специалисти – лекари (специалисти по акушерство и гинекология, по неонатология, по педиатрия и др. при необходимост), както и от немедицински специалисти (социален работник и психолог). Предоставят се на място в Здравно-консултативния център и/или в дома на потребителя (с транспорт на лечебното заведение) при предварително изготвен график.

  Здравно-консултативният център разширява и допълва дейността на личните лекари, педиатри и акушер-гинеколози.

  Запитвания и заявки за консултативни прегледи ще се приемат всеки работен ден от 8.00ч до 16.30ч на тел: 0893 325308 и 038 606 802 – Даниела Хаджиева- координатор,

  e-mail: cmdz@abv.bg

  Кабинета се намира на първия етаж в Акушеро-гинекологично отделение към МБАЛ -Хасково, в дясно след главния вход.

     Назад към новините


Още новини
МБАЛ-Хасково АД Търси да назначи лекари

МБАЛ-Хасково АД търси да назначи лекар-ординатор в Спешно отделение и лекар-ординатор в...

Тракийски Университет - Стара Загора Филиал Хасково

Допълнителен прием 2022/2023г.

Ново Работно време на лабораторията за PCR и бързи антигенни тестове към МБАЛ-Хасково АД

МБАЛ-Хасково АД обявява, че от 15.08.2021 г. лабораторията за извършване на PCR изследвания за...

МБАЛ - ХАСКОВО 2022 | Сайтът е създаден от ЕСКОМ ООД