Новини > Здравно-консултативният център за майчино и детско здраве (ЗКЦ) на територията на МБАЛ Хасково АД
  • 10/01/2022 - Здравно-консултативният център за майчино и детско здраве (ЗКЦ) на територията на МБАЛ Хасково АД



    Здравно-консултативният център за майчино и детско здраве (ЗКЦ) на територията на МБАЛ Хасково АД продължава своята дейност с нов програмен период 2021 – 2030 г.

    В Здравно-консултативния център за майчино и детско здраве се осигурява комплексно обслужване за бременни жени, родилки и деца, включващо:

    • здравно-информационни, здравно-обучителни, логистични и координационни дейности за деца с увреждания, деца с хронични заболявания, недоносени деца, родилки и бременни в хода на тяхното болнично лечение и/или амбулаторно проследяване;
    • здравно-консултативни и медико-социални дейности (специализирани консултации от медицински и немедицински специалисти, медицинска и психо-социална рехабилитация, превенция на изоставяне на деца) за родилки и бременни, деца с увреждания, деца с хронични заболявания, и недоносени деца на място в ЗКЦ или в дома.

    Дейностите в ЗКЦ са извън обхвата на задължителното здравно осигуряване и не подлежат на финансиране от НЗОК. Специализираните медицински консултации и медицинската рехабилитация на здравноосигурените пациенти се извършват след изчерпване на диагностично-терапевтичните възможности в обхвата на задължителното здравно осигуряване.
    Услугите, предлагани в Здравно-консултативния център се предоставят от квалифицирани медицински специалисти – лекари (специалисти по акушерство и гинекология, по неонатология, по педиатрия и др. при необходимост), както и от немедицински специалисти (социален работник и психолог). Предоставят се на място в Здравно-консултативния център и/или в дома на потребителя (с транспорт на лечебното заведение) при предварително изготвен график.

    Здравно-консултативният център разширява и допълва дейността на личните лекари, педиатри и акушер-гинеколози.

    Запитвания и заявки за консултативни прегледи ще се приемат всеки работен ден от 8.00ч до 16.30ч на тел: 0893 325308 и 038 606 802 – Даниела Хаджиева- координатор,

    e-mail: cmdz@abv.bg

    Кабинета се намира на първия етаж в Акушеро-гинекологично отделение към МБАЛ -Хасково, в дясно след главния вход.

     



    Назад към новините


Още новини
МБАЛ-Хасково Обявява свободни места за Лекари - Специализанти

 

МБАЛ-Хасково АД Обявява свободни места за лекар специализант в отделения:

...
"МБАЛ-Хасково" АД обявява участието си в Националната програма "Детско здраве - Пирогов" 2023г.

„МБАЛ-Хасково“ АД има честта да посрещне едни от най-добрите специалисти...

„МБАЛ - Хасково” АД стартира кампанията по повод Световния ден за борба с Диабета – 14 ноември 2023г.

„МБАЛ - Хасково” АД  стартира кампанията по...

МБАЛ - ХАСКОВО 2024 | Сайтът е създаден от ЕСКОМ ООД