Новини > „МБАЛ - Хасково” АД се включи в кампанията „ Всичко започва с едно докосване” и стартира безплатни мамологични прегледи за рак на гърдата
 • 09/10/2018 - „МБАЛ - Хасково” АД се включи в кампанията „ Всичко започва с едно докосване” и стартира безплатни мамологични прегледи за рак на гърдата  От днес, 9 октомври, започва записването за безплатни мамологични прегледи за рак на гърдата в „МБАЛ- Хасково”АД в град Хасково. Кампанията е по повод Световния месец за борба с рака на гърдата и повишаване на информираността за рака на гърдата. 

  Прегледите ще се извършват ежедневно след предварително записан час  в „МБАЛ- Хасково” АД на тел: 038/ 606 738 в часовете от 8.30 до 11.30 ч. Мамологичните прегледи ще се извършват в Хирургично отделение при „ МБАЛ- Хасково” АД от 11.00 ч. до 13.00 ч.

  Болницата разполога с нов, модерен ехограф за ранна диагностика на промените в млечните жлези и апарат за скринингово тестване – ГЕФРИР – за експресна хистологична диагнотика на пациента и получаване на резултат до 10 минути.

  Кампанията носи общия надслов Всичко започва с едно докосване”, а целта й е да напомни на жените, че редовния самостоятелен преглед на гърдите и периодичните профилактитчни срещи с лекар са решаващи за навременната диагностика и упешно лечение на това заболяване.

            Ракът на млечната жлеза е второто най - често срещано злокачествено новообразувание в света и първо по честота сред жените. Първите изменения, които една жена може да установи, са наличието на новопоявили се уплътнения или така наречената бучка в гърдата. Затова съвременните препоръки са жените над 30- годишна възраст да преминават профилактичен преглед най - малко веднъж в годината.  Назад към новините


Още новини
Честит Рамазан Байрам!

 Уважаеми  мюсюлмани,

...
Акция "Жълти стотинки"

Мили приятели на акция Жълти стотинки - Деца помагат на деца и на Хасково,

Акция "Жълти стотинки"

Мили приятели на акция Жълти стотинки - Деца помагат на деца и на Хасково,

МБАЛ - ХАСКОВО 2019 | Сайтът е създаден от ЕСКОМ ООД