Новини > „МБАЛ - Хасково” АД се включи в кампанията „ Всичко започва с едно докосване” и стартира безплатни мамологични прегледи за рак на гърдата
 • 09/10/2018 - „МБАЛ - Хасково” АД се включи в кампанията „ Всичко започва с едно докосване” и стартира безплатни мамологични прегледи за рак на гърдата  От днес, 9 октомври, започва записването за безплатни мамологични прегледи за рак на гърдата в „МБАЛ- Хасково”АД в град Хасково. Кампанията е по повод Световния месец за борба с рака на гърдата и повишаване на информираността за рака на гърдата. 

  Прегледите ще се извършват ежедневно след предварително записан час  в „МБАЛ- Хасково” АД на тел: 038/ 606 738 в часовете от 8.30 до 11.30 ч. Мамологичните прегледи ще се извършват в Хирургично отделение при „ МБАЛ- Хасково” АД от 11.00 ч. до 13.00 ч.

  Болницата разполога с нов, модерен ехограф за ранна диагностика на промените в млечните жлези и апарат за скринингово тестване – ГЕФРИР – за експресна хистологична диагнотика на пациента и получаване на резултат до 10 минути.

  Кампанията носи общия надслов Всичко започва с едно докосване”, а целта й е да напомни на жените, че редовния самостоятелен преглед на гърдите и периодичните профилактитчни срещи с лекар са решаващи за навременната диагностика и упешно лечение на това заболяване.

            Ракът на млечната жлеза е второто най - често срещано злокачествено новообразувание в света и първо по честота сред жените. Първите изменения, които една жена може да установи, са наличието на новопоявили се уплътнения или така наречената бучка в гърдата. Затова съвременните препоръки са жените над 30- годишна възраст да преминават профилактичен преглед най - малко веднъж в годината.  Назад към новините


Още новини
Поздравителен адрес по повод Международния ден на здравето

Уважаеми лекари, 

уважаеми...

Благодарствено писмо до екипа на Второ вътрешно отделение!

ДО КОЛЕКТИВА НА

ВТОРО ВЪТРЕШНО ОТДЕЛЕНИЕ ПРИ МБАЛ...

Честита годишнина на отделението по Образна диагностика!

Днес се навършват две години от оборудването на отделение за " Образна диагностика" при "...

МБАЛ - ХАСКОВО 2019 | Сайтът е създаден от ЕСКОМ ООД