Новини > Изписаха 36-годишната болна от Covid-19 след 52 дни болничен престой
  • 17/06/2020 - Изписаха 36-годишната болна от Covid-19 след 52 дни болничен престой



    Днес 17.06.2020 г. след 52 дни болничен престой, 45 дни от които в отделението по анестезиология и интензивно лечение при МБАЛ-Хасково АД бе изписана 36 годишната пациента Златка Стефанова. Тя бе хоспитализирана в Инфекциозно отделение на 26.04.2020 г. след като се завърна от Нидерландия и беше диагностицирана с Covid-19. Три дни по-късно нейното здравословно състояние се влоши и се наложи привеждането й в ОАИЛ при МБАЛ-Хасково, където беше поставена на апаратна вентилация в продължение на 45 дни.

    Прецедент в историята на Българското здравеопазване беше това, че в продължение на 33 денонощия неотлъчно за нея грижи полагаха двама лекари, специалисти по анестезиология и интензивно лечение – Д-р Георги Димитров и Д-р Владимир Вълев.

    Днес, двамата лекари присъстваха на нейното изписване, а тя се раздели с тях в добро здравословно състояние и с благодарствени думи. Признателност към целия екип на ОАИЛ, но най-вече към Д-р Вълев и Д-р Димитров изказаха и близките на пациентката.

    Те не се чувстват герои и са удовлетворени, че се справиха с нелеката задача и изпълниха успешно своя дълг, но те са нашите ГЕРОИ!



    Назад към новините


Още новини
MБАЛ-Хасково АД обявява свободна позиция зa лекар-ординатор.

MБАЛ-Хасково АД обявява свободна позиция зa лекар-ординатор за работа на...

Дни на детската хирургия в Хасково.

Проф. д-р Пенка Стефанова, дм ще преглежда безплатно...

Дни на Детската Хирургия в Хасково

Дни на  детската хирургия в...

МБАЛ - ХАСКОВО 2024 | Сайтът е създаден от ЕСКОМ ООД