Новини > Изписаха 36-годишната болна от Covid-19 след 52 дни болничен престой
 • 17/06/2020 - Изписаха 36-годишната болна от Covid-19 след 52 дни болничен престой  Днес 17.06.2020 г. след 52 дни болничен престой, 45 дни от които в отделението по анестезиология и интензивно лечение при МБАЛ-Хасково АД бе изписана 36 годишната пациента Златка Стефанова. Тя бе хоспитализирана в Инфекциозно отделение на 26.04.2020 г. след като се завърна от Нидерландия и беше диагностицирана с Covid-19. Три дни по-късно нейното здравословно състояние се влоши и се наложи привеждането й в ОАИЛ при МБАЛ-Хасково, където беше поставена на апаратна вентилация в продължение на 45 дни.

  Прецедент в историята на Българското здравеопазване беше това, че в продължение на 33 денонощия неотлъчно за нея грижи полагаха двама лекари, специалисти по анестезиология и интензивно лечение – Д-р Георги Димитров и Д-р Владимир Вълев.

  Днес, двамата лекари присъстваха на нейното изписване, а тя се раздели с тях в добро здравословно състояние и с благодарствени думи. Признателност към целия екип на ОАИЛ, но най-вече към Д-р Вълев и Д-р Димитров изказаха и близките на пациентката.

  Те не се чувстват герои и са удовлетворени, че се справиха с нелеката задача и изпълниха успешно своя дълг, но те са нашите ГЕРОИ!  Назад към новините


Още новини
МБАЛ-Хасково АД гр.Хасково обявява конкурс за места за специализация за 2020 г.

О Б Я В А

Съгласно Заповед №...

Околна среда

Приложение № 2 към чл. 6 от Наредбата за условията и реда за извършване...

МБАЛ-Хасково АД гр.Хасково обявява конкурс за лекари-специализанти

О Б Я В А